bryt ovanan NU!

Som Carolina nämnde tidigare så är vi alla tre aktiva på SATS. Vi tänkte berätta mer om SATS snart :)
Att träna är viktigt och pengarna du lägger på ett gymkort ger dig verkligen valuta för pengarna. Men det finns så mycket i vardagen du kan förändra, många ovanor, för att få bättre livsstil och må bättre! Jag tänkte ge några tips på detta.


1. Bilen mot cykeln
”Men det är ju så bekvämt och smidigt...”  Så brukar det ofta låta när man frågar en bilist varför den tar bilen var dag. Är det bara några kilometrar, ta cykeln till jobb, dagis, skola, mataffär och shopping. Här kan kilona rasa!

2. Vitt bröd mot fullkorn Detta är nästan den enklaste punkten att följa !Välj fiberrikt fullkornsbröd i stället för näringstomt vitt, du blir mättare av fullkornsbröd! Du kommer bli förvånad hur lite du saknar det vita! Och det finns inga ursäkter heller, till och med burgare serveras med fullkornsbröd nu för tiden.

3. XL-tallrikar mot medium XL har länge varit modet i servishyllorna. Illusionvarning! Hjärnan och ögat lurar dig att ta större portioner än du egentligen behöver för att känna dig nöjd. Byt tillbaka till dina normalstora tallrikar.

4. Hissen mot trapporna I stället för att bara stå där och otåligt vänta på hissen – ta trappan! Beroende på hur befolkat huset är går det ofta fortare att kila upp de där två, tre, fyra våningarna. OCH du får snyggare rumpa på köpet! Starta ett nytt motto: ”Jag tar alltid trappan!”

5. Läsk mot vatten Läsk är proppfullt med artificiellt sötningsmedel och lömska kalorier. Jag brukar alltid ta pressad citron i mitt vatten för att ändå få i lite smak. Tips på smaksättare är färskpressad lime, chili och apelsin.

6. Fika mot frukt Det är svårt att motstå bullfatet på fikat, det vet jag. När man är trött efter en lång dag lockar ofta den lilla kakan oerhört. MEN, fikan en dålig vana som gör stor skillnad på midjemåttet! Byt ut sockerchockerande biskvier mot energiladdande frukt som inte fastnar runt mitten. Lika trevligt – men mycket smalare och fräschare!

7. Latte mot espressoHur många latte får du som dricker kaffe i dig var dag? Mjölk innehåller massor av nyttiga vitaminer och mineraler – men också mycket energi. En liter mjölk motsvarar en hel middag i kalorier. Byt ut latten mot en smakkittlande espresso, som är helt kalorifri.

8. Morgonfasta mot frukost Som vi har nämnt tidigare så mår vi frukostätare mycket bättre, all forskning visar på detta! Människor som äter frukost mår bättre och väger mindre. Frukosten kickar igång förbränningen och ger skön och stabil energi resten av dagen. Satsa på fibrer, frukt, mjölkprodukter och sunda pålägg.

9. Telefon mot promenader I stället för att luta dig tillbaka i soffan och skruva ner tv-volymen för att ringa en väninna, ta med henne ut på en timmes promenad! Samtidigt som ni hinner prata om allt och lite utan att någon liten rycker i ärmen får ni perfekt lågintensiv fettbrännarmotion!

10. Big pack mot mini pack Det kvittar om du är revisor och räknat ut att snacks i storpack är en bättre ekonomisk deal än småförpackningar. Köp smått ändå. De ger dig betydligt större kontroll över snacksandet. Studier visar att vi har otroligt svårt att nöja oss med lite när vi vet att det finns mer.



Hoppas ni kan försöka ta till er dessa tips, alla kan göra något för att förändra sin hälsa :)

/ Emma


Kommentarer
Postat av: Neha

Ja det är hemskt

2010-01-20 @ 21:47:40
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0