Att leva med allergi
Min första tanke när jag fick reda på allt jag var allergisk mot, var att jag inte skulle kunna äta någonting!
Mina allvarligaste allergier/överkänsligheter är mot ägg, mjölk och gluten.
Det kändes jättejobbigt i början!
Hur skulle jag klara mig utan pasta, bröd, såser?
Efter ett tag märkte jag hur många alternativ det faktikst fanns.
Vad jag ätit idag:
Frukost:
Soya yoghurt med vaniljsmak och cornflakes till.
En macka (egenbakat bröd utan gluten, mjölk och ägg) med mjölkfritt smör och ost.
Lunch:
Ris med korvgryta gjord på soya grädde.
Kvällsmat:
Köttfärs stekt i mjölkfritt smör med majs-pasta.
Som ni ser kan jag äta nästan allt som jag kunde äta innan.
Visst känns det konstigt att det finns ost, mjölk, grädde och yoghurt utan mjölk?
Majspastan smakar precis som vanlig pasta, bara att den ser mer aptitlig ut för att den är gulare. :)
Mjölk gjort av soya, ris och havre. Soygurt smakar precis som vanlig yoghurt men är gjort på soya!
Den fantastiska soyabönan.
Bilder: http://blogg.piggelina.se/uploaded_images/DSCF2834-704918.JPG, http://www.ewerman.se/modules/core/showimage.php?id=309&w=180&h=800
http://fabriken.akestamholst.se/.a/6a00d8341c093353ef010536fc899a970b-550wi
Långpannebröd utan gluten, ägg och mjölk
5 dl vatten
50 g jäst
2 msk olja
1 dl lingonsylt
1 dl russin
½ dl linfrö
1 tsk salt
4 dl bovetekross
8 dl Lailas Mjölmix (Naturligt glutenfri, mjölkfri)
Värm vatten till 37°C, rör ut jästen.
Blanda i de övriga ingredienserna.
Bred ut degen på bakplåtspapper i en långpanna.
Låt jäsa övertäckt i 30 min.
Grädda i 225°C ca 15-20 min.
Låt svalna och skär i rutor, ca 20 st.
/Carolina
sv: den där mjölken alpro soya är fett äcklig! ;o
Jag har oxå jätte många allergier/intoleranser. Jag tål inte heller mjölk. Sen tål jag inte soja heller, så jag måste ha oatly produkter. Samt nötter, vissa frukter o vissa grönsaker. Har du alltid haft allergierna eller har de kommit senare? Kram Sanna! Läs gärna min blogg!!
Tack för receptet, här har vi en till som är gluten & laktos intolerant :)
mm det är skit bra, håller mig också mkt till sojabönan :) de dåliga är bra att de inte är så bra i miljöförhålanden..
Ett tips! http://gluten-celiaki.blogspot.se/2013/01/den-processade-mjolken-och-sjukdomar.html